In de pers & media

Informatie en berichten over het NOA

Persbericht en media

Persbericht NOA eerste lijn van 1 september 2022, klik hier om het te lezen.

'Amsterdamse huisartsen kunnen terugvallen op Netwerk Ouderengeneeskunde', Zorgvisie, 5 september 2022

'Netwerk Ouderengeneeskunde Amsterdam van start', Skipr, 4 oktober 2022

'Specialisten ouderengeneeskunde Amstelring versterken de eerste lijn', Amstelring, 26 oktober 2022

‘We willen huisartsen op een duurzame manier ondersteunen bij de zorg voor kwetsbare ouderen’, Actiz, 24 november 2022

 

Publicaties

‘Best practices van specialisten ouderengeneeskunde in de eerste lijn’ - Meer kennis en inspiratie opdoen over de inzet van specialisten ouderengeneeskunde in de eerste lijn? Download dan hier het boek. ‘Dit boek is ter inspiratie, om van elkaar te leren en om te delen met andere zorgprofessionals, verzekeraars en beleidsmakers’. (Yvonne Lensink, beleidsadviseur Verenso - Utrecht 2022).

'Vijf jaar Universitaire Praktijk Ouderengeneeskunde: gebruikers, geleverde zorg, kosten en ervaringen' - Kwalitatieve evaluatie van vijf jaar onderzoek van de Universitaire Praktijk Ouderengeneeskunde. Het is de basis van het huidige NOA eerstelijn. Download hier het artikel. (Brigit Ronde, Hana M. Broulikova, Judith E. Bosmans, Franka J.M. Meiland, Stichting Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie - Utrecht 2021). 

'Universitaire Praktijk Ouderengeneeskunde Amsterdam, Geactualiseerde Maatschappelijke Businesscase 2015-2020' Meer willen weten over hoe de Maatschappelijke Businesscase over de waarde van de inzet van de specialist ouderengeneeskunde in de eerste lijn is onderbouwd, download dan hier het artikel. (F.J. Bastiaans, C.M.P.M. Hertogh, B.B. Wendrich - Amsterdam UMC 2021)

 

Samenwerking

NOA eerstelijn is een samenwerkingsverband met onderstaande Amsterdamse organisaties